Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το μεγαλύτερο σερί κερδών από το 2008 για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές

Ράλι 13% στο πρώτο τρίμηνο του έτους και έξι συνεχόμενα τρίμηνα σε ανοδική τροχιά, για πρώτη φορά εδώ και 18 χρόνια. Ιταλικές και ισπανικές τράπεζες οδηγούν την κούρσα. Αντισταθμίζονται οι ανησυχίες για μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων.

Το μεγαλύτερο σερί κερδών από το 2008 για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές

Τα υψηλότερα επιτόκια έχουν κάνει θαύματα για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές, οι οποίες βρίσκονται στην πιο κερδοφόρα πορεία τους από την περίοδο πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης Stoxx σημείωσε άνοδο 13% το πρώτο τρίμηνο του έτους, παραμένοντας για έξι συνεχόμενα τρίμηνα σε ανοδική τροχιά, για πρώτη φορά από το 2006. Ιταλικές και ισπανικές τράπεζες, όπως η UniCredit και η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, έχουν οδηγήσει την κούρσα, γράφει το Bloomberg.

Τα υψηλότερα μερίσματα, οι επαναγορές, αλλά και τα αυξημένα κέρδη έχουν στηρίξει τον κλάδο, αντισταθμίζοντας τις ανησυχίες για μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων. Και με πολλαπλασιαστές Ρ/Ε ακόμα χαμηλότερα 50% σε σχέση με την ευρύτερη αγορά, ορισμένοι επενδυτές λένε ότι το ράλι έχει δρόμο ακόμα.

 

«Αναμένουμε ότι ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας θα έχει καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο της αγοράς τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Roberto Scholtes, επικεφαλής στρατηγικής στη Singular Bank. «Από τη φάση του κύκλου κατά την οποία τα κέρδη εκτοξεύονται λόγω αύξησης επιτοκίων περνάμε σε μια άλλη με προβλέψεις για αύξηση πολλαπλασιαστών, σ' έναν τομέα πολύ πιο κερδοφόρο και σταθερό από πριν από μερικά χρόνια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v