Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά σε 6 μήνες έπεσαν οι τιμές για σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η μέση τιμή κατοικίας μειώθηκε κατά 1%, στις 364.160 δολάρια κατά μέσο όρο τον περασμένο μήνα. Παρά τις πρόσφατες αυξήσεις επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή.

Πρώτη φορά σε 6 μήνες έπεσαν οι τιμές για σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες τον Μάρτιο, ανέφερε η τράπεζα Halifax.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Halifax δήλωσε ότι η μέση τιμή κατοικίας μειώθηκε κατά 1%, στις 288.430 λίρες Αγγλίας (364.160 δολάρια) τον περασμένο μήνα.

Η εξέλιξη αυτή διαδέχθηκε αύξηση 0,3% τον Φεβρουάριο και μικρές αυξήσεις σε καθέναν από τους τέσσερις προηγούμενους μήνες.

Η μέση τιμή τον Μάρτιο ήταν 0,3% υψηλότερη από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα, μια πολύ μικρότερη ετήσια αύξηση από το 1,45% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η Halifax δήλωσε ότι, παρά τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή. Πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας έδειξαν ότι οι εγκρίσεις στεγαστικών ενισχύθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Φεβρουάριο, φτάνοντας σε υψηλό 17 μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v