Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισραήλ για χτύπημα στη World Central Kitchen: Οι στρατιώτες μας έκαναν σοβαρό λάθος

Οι ισραηλινές δυνάμεις αναγνώρισαν λανθασμένα έναν από το προσωπικό της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κρατούσε μια τσάντα ως ένοπλο, σημειώνει ο στρατός.

Ισραήλ για χτύπημα στη World Central Kitchen: Οι στρατιώτες μας έκαναν σοβαρό λάθος

Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι οι στρατιώτες του έκαναν λάθη και παραβίασαν τις επιχειρησιακές του διαδικασίες στο χτύπημα που πραγματοποίησαν σε μια ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή αυτή την εβδομάδα, από το οποίο σκοτώθηκαν επτά εργαζόμενοι σε ανθρωπιστική οργάνωση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση εναντίον των εργαζομένων της World Central Kitchen, μίας από τις κύριες προμηθεύτριες τροφίμων στον πολιορκημένο πληθυσμό της Γάζας, έγινε αφού οι ισραηλινές δυνάμεις αναγνώρισαν λανθασμένα έναν από το προσωπικό της WCK που κρατούσε μια τσάντα ως ένοπλο.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι απέλυσε δύο αξιωματικούς για το χτύπημα και επέπληξε επίσης επισήμως δύο άλλους, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της Νότιας Διοίκησης για τη συνολική ευθύνη του για το περιστατικό.

"Είναι μια τραγωδία", δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Ντανιέλ Χαγκάρι. "Είναι ένα σοβαρό γεγονός για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι και δεν έπρεπε να συμβεί και θα φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v