Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζαπορίζια: Εκτακτη συνεδρίαση δ.σ. της ΙΑΕΑ ζητεί η Ρωσία

Κατηγορεί το Κίεβο για επιθέσεις με drones εναντίον των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, κάτι που αρνείται η ουκρανική πλευρά. Συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Ζαπορίζια: Εκτακτη συνεδρίαση δ.σ. της ΙΑΕΑ ζητεί η Ρωσία

Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, ενημέρωσε σήμερα ότι η Μόσχα συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ (ΙΑΕΑ) σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια – για τις οποίες το Κρεμλίνο κατηγορεί την Ουκρανία.

«Η Ρωσία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις και προκλήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας» εναντίον του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια, έγραψε ο Ουλιάνοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Σύμφωνα με το καταστατικό, οποιοδήποτε κράτος-μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΕ μπορεί να ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση.

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο κατηγόρησε εκ νέου το Κίεβο για επιθέσεις με drones εναντίον των εγκαταστάσεων του πυρηνικού σταθμού, κάτι που αρνείται η ουκρανική πλευρά. Ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τμήμα της Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού σταθμού, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v