Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fitch υποβαθμίζει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Κίνας σε αρνητικές

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δήλωσε ότι «λυπάται» για την απόφαση. Πρόσθεσε ότι το σύστημα του οίκου «απέτυχε να προβλέψει αποτελεσματικά τον θετικό ρόλο της δημοσιονομικής πολιτικής στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης».

Η Fitch υποβαθμίζει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Κίνας σε αρνητικές

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του για την Κίνα σε αρνητικές, προκαλώντας την έκφραση «λύπης» από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο οίκος επικαλέστηκε τη μετάβαση της Κίνας από την «ανάπτυξη που εξαρτάται από τα ακίνητα» ως πηγή αυξημένης αβεβαιότητας στην ανακοίνωση της επαναξιολόγησής του, η οποία έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης στις ΗΠΑ.

Η Fitch δήλωσε ότι η δημοσιονομική πολιτική του Πεκίνου είναι «όλο και πιο πιθανό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει το χρέος σε μια σταθερή ανοδική τάση».

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας δήλωσε ότι «λυπάται» για την απόφαση της Fitch, προσθέτοντας ότι το σύστημα του οίκου «απέτυχε να προβλέψει αποτελεσματικά τον θετικό ρόλο της δημοσιονομικής πολιτικής στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v