Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη 60% για τα κέρδη της μητρικής του TikTok

Η Bytedance ξεπέρασε την αντίπαλο Tencent και την Alibaba. Tα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν σε πάνω από 40 δισ. δολάρια το 2023 από περίπου 25 δισ. δολάρια το 2022.

Εκτίναξη 60% για τα κέρδη της μητρικής του TikTok

Αλμα 60% έκαναν τα κέρδη της ByteDance το 2023, ξεπερνώντας την ανάπτυξη των διαδικτυακών ανταγωνιστών της Tencent και της Alibaba, σε ένα σημάδι της ανθεκτικότητας της ιδιοκτήτριας του TikTok.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων εκτινάχθηκαν σε περισσότερα από 40 δισ. δολάρια από περίπου 25 δισ. δολάρια το 2022, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν συζητώντας ιδιωτικές πληροφορίες. Η πιο πολύτιμη startup στον κόσμο αύξησε επίσης τις πωλήσεις της σε σχεδόν 120 δισ. δολάρια από 80 δισ. δολάρια, είπαν οι πηγές.

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η ByteDance ξεπέρασε την αρχηγική αντίπαλο Tencent τόσο σε έσοδα όσο και σε κέρδη, καθώς αξιοποίησε τις δημοφιλείς πλατφόρμες σύντομων βίντεο για να επεκταθεί στο διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο και να διατηρήσει την παγκόσμια δημοτικότητά της. Αν και τα εσωτερικά στοιχεία της ByteDance δεν έχουν ελεγχθεί ανεξάρτητα, υποδηλώνουν ότι ο διαφημιστικός κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγινε ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τεχνολογικούς γίγαντες στον κόσμο το 2023.

Εκπρόσωπος της ByteDance δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v