Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόλινς (Fed): Τα τελευταία στοιχεία μειώνουν την πίεση για μείωση επιτοκίων

Τα τελευταία στοιχεία δεν έχουν αλλάξει σημαντικά το outlook, αλλά καταδεικνύουν αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για μείωση των επιτοκίων, τόνισε η αξιωματούχος της Fed.

Κόλινς (Fed): Τα τελευταία στοιχεία μειώνουν την πίεση για μείωση επιτοκίων

Tα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό καταδεικνύουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να δείξει υπομονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική και περιορίζει την πίεση να μειώσει τα επιτόκια, τόνισε η αξιωματούχος της Fed, Σούζαν Κόλινς.

«Συνολικά, τα τελευταία στοιχεία δεν έχουν αλλάξει σημαντικά το outlook, αλλά καταδεικνύουν αβεβαιότητες που σχετίζονται με το ποια είναι η κατάλληλη στιγμή και την ανάγκη για υπομονή» σημείωσε η Κόλινς σε ομιλία της στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης. 

«Αυτό συνεπάγεται επίσης λιγότερη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής φέτος από ότι θεωρούνταν προηγουμένως απαραίτητο» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, η κα. Κόλινς υποστήριξε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ότι αναμενόταν για να μετριαστεί η οικονομική δραστηριότητα και να καταγραφεί περαιτέρω πρόοδος στην επαναφορά του πληθωρισμού στον στόχο του 2%. 

Επισήμανε ότι τώρα είναι λιγότερο ανήσυχη για το αν τα επιτόκια είναι πολύ περιοριστικά. 

«Υπάρχει λιγότερη ανησυχία για το πόσο εύθραυστη είναι η αγορά εργασίας, το οποίο σε συνδυασμό με την πιθανότητα η νομισματική πολιτική να είναι μόνο ήπια περιοριστική, μειώνει την πίεση για χαλάρωση» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v