Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σκληρότερες κυρώσεις στην Τεχεράνη ζητά η ΥΠΕΞ

Κυρώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία ισχύουν ήδη εξαιτίας της χρήσης drones ιρανικού σχεδιασμού από τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία. Τάσσομαι σθεναρά υπέρ της επέκτασής τους. Βλέπουμε πόσο επικίνδυνες είναι οι ιρανικές ενέργειες, δήλωσε η Μπέρμποκ.

Γερμανία: Σκληρότερες κυρώσεις στην Τεχεράνη ζητά η ΥΠΕΞ

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ κάλεσε να επιβληθούν πιο σκληρές κυρώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν μετά την απευθείας και άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή εναντίον του Ισραήλ.

Βρίσκονται ήδη σε ισχύ κυρώσεις εξαιτίας της χρήσης ιρανικού σχεδιασμού drones από τη Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθύμισε. «Τάσσομαι σθεναρά υπέρ της επέκτασής τους (...) διότι βλέπουμε πόσο επικίνδυνες είναι οι (ιρανικές) ενέργειες», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανήγγειλε πως οι Βρυξέλλες θα εξετάσουν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στην Τεχεράνη, προκειμένου να πλήξουν ιδίως τα ιρανικά προγράμματα κατασκευής drones και πυραύλων.

Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στο Ιράν τον Δεκέμβριο για να εμποδίσει την παραγωγή των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων μιας κατεύθυνσης του τύπου που χρησιμοποιούνται ευρέως από τον ρωσικό στρατό στην ουκρανική επικράτεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v