Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Temenos: Παραπλανητικοί αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί της Hindenburg

Η εξέταση διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί της short seller για την εταιρεία είχαν γίνει «με διαστρεβλωμένο τρόπο ή εκτός πλαισίου», ανέφερε η Temenos σε ανακοίνωσή της.

Temenos: Παραπλανητικοί αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί της Hindenburg

Αλμα 20% κάνουν οι μετοχές της εταιρείας τραπεζικού λογισμικού Temenos, αφού δήλωσε ότι μια ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς της short seller Hindenburg Research αποδείχθηκε ότι ήταν "ανακριβείς και παραπλανητικοί".

Oπως θυμίζει το CNBC, η Hindenburg είχε ισχυριστεί "σημαντικές λογιστικές παρατυπίες" στην ελβετική εταιρεία τον Φεβρουάριο, προκαλώντας πτώση των μετοχών.

Όμως η εξέταση διαπίστωσε ότι οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν για την εταιρεία είχαν γίνει "με διαστρεβλωμένο τρόπο ή εκτός πλαισίου", ανέφερε η Temenos σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένες εκκλήσεις ακτιβιστών να αντικαταστήσει τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλό της Aνδρέα Ανδρεάδη και να αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς της Hindenburg.

Η Temenos δήλωσε ότι είναι "αισιόδοξη" ότι θα είναι σε θέση να παρουσιάσει έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο στην ετήσια συνέλευση των μετόχων που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, μετά από μια καθυστέρηση που προκλήθηκε από την αναθεώρηση.

Η Temenos κατασκευάζει λογισμικό βασισμένο στο cloudς, το οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιούν για να προσφέρουν ψηφιακές τραπεζικές λύσεις, υπηρεσίες συναλλάγματος και επαλήθευσης ταυτότητας. Χρησιμοποιείται από περισσότερους από 3.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Standard Chartered, Julius Baer και Nordea, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v