Με 6% έτρεξαν οι αυξήσεις στους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι μισθοί χωρίς τα μπόνους αυξήθηκαν κατά 6,0% τους τρεις μήνες έως το τέλος Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν. Αναλυτές προέβλεπαν ότι η αύξηση των τακτικών μισθών θα επιβραδυνόταν στο 5,8%.

Με 6% έτρεξαν οι αυξήσεις στους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο 4,2% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τρεις μήνες έως τον Φεβρουάριο, αυξημένο κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) στην έκθεσή της.

Το ποσοστό απασχόλησης για τα άτομα ηλικίας 16 έως 64 ετών ήταν 74,5%, σημειώνοντας πτώση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ποσοστό οικονομικής αδράνειας ξεπέρασε τις ετήσιες εκτιμήσεις και προσγειώθηκε στο 22,2%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, ο εκτιμώμενος αριθμός των κενών θέσεων εργασίας μειώθηκε κατά 13.000, στις 916.000. Οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν το τρίμηνο για 21η συνεχή περίοδο, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται πάνω από τα επίπεδα που ήταν πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι μισθοί χωρίς τα μπόνους αυξήθηκαν κατά 6,0% τους τρεις μήνες έως το τέλος Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν.

Μια δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων είχε προβλέψει ότι η αύξηση των τακτικών μισθών - οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο της Τράπεζας της Αγγλίας καθώς εξετάζει πότε θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια - θα επιβραδυνόταν στο 5,8% από 6,1% την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v