Εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα κατασχεμένο το πλοίο ισραηλινών συμφερόντων

Δημοσιοποιήθηκαν δορυφορικές εικόνες που φαίνεται πως δίνουν το στίγμα του containership MSC Aries που κατέσχεσαν οι Ιρανοί λίγο πριν επιτεθούν στο Ισραήλ. Βρίσκεται στα στενά του Ορμούζ, περίπου 120 μίλια μακριά από την τελευταία θέση αναφοράς του.

Εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα κατασχεμένο το πλοίο ισραηλινών συμφερόντων

Εντοπίστηκε στα ιρανικά ύδατα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 120 μιλίων (195 χλμ) από την τελευταία αναφερόμενη θέση του, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συνδέεται με το Ισραήλ και το οποίο κατασχέθηκε από το Ιράν κάποιες ώρες πριν η Ισλαμική Δημοκρατία εξαπολύσει τις επιθέσεις με drone και πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας το βράδυ του Σαββάτου.

Το containership MSC Aries ήταν ορατό σε ιστοτόπους παρακολούθησης πλοίων μέχρι πριν από τρεις μέρες, πλέοντας περίπου 50 μίλια (80 χιλιόμετρα) από τις ακτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με ρότα προς Ινδία.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, σε δορυφορικές εικόνες που κοινοποιήθηκαν από τον ιστότοπο θαλάσσιας κυκλοφορίας Tankertrackers.com φάνηκε κοντά σε δύο ιρανικά νησιά στα στενά του Ορμούζ. Το BBC εξέτασε τις εικόνες και πιστεύει ότι ταιριάζουν με το μήκος και τα χαρακτηριστικά του MSC Aries.

Τα 25 μέλη του πληρώματος, στην πλειονότητά τους Ινδοί, πιστεύεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο. Η ινδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με το Ιράν εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάστασή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v