Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρός έπεσε διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινό βομβαρδισμό

Πόλεμος drones σε εξέλιξη μεταξύ του Τελ Αβίβ και της σιιτικής οργάνωσης. Στον σημερινό απολογισμό ο θάνατος του επικεφαλής της παράκτιας διοίκησης της Χεζμπολάχ. Χτύπημα σε βάθος 15 χιλιομέτρων στην ενδοχώρα του Λιβάνου.

Νεκρός έπεσε διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινό βομβαρδισμό

Κορυφαίος διοικητής της σιιτικής Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν πίσω από τις τελευταίες επιθέσεις με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο ισραηλινός στρατός και η οργάνωση του Λιβάνου αντάλλαξαν πυρά σήμερα Τρίτη. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στην επίθεση της Χεζμπολάχ με drone που ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά, στην περιοχή Μπέιτ Χιλέλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η Χεζμπολάχ ισχυρίστηκε ότι είχε βάλει στόχο εγκατάσταση του ισραηλινού «Σιδηρού Θόλου» στην περιοχή. Ο Ισραηλινός Στρατός διερευνά γιατί δεν ήχησαν οι σειρήνες κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Λίγο μετά την επίθεση με drone, τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν έναν νεκρό σε επίθεση ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε όχημα στην πόλη Άιν Μπαάλ, κοντά στην Τύρο, περίπου 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε αργότερα ότι πραγματοποίησε το χτύπημα, λέγοντας ότι σκότωσε τον επικεφαλής της παράκτιας διοίκησης της Χεζμπολάχ.

Ο Ισμαήλ Γιούσεφ Μπαζ, ο βαθμός του οποίου ισοδυναμεί με διοικητή ταξιαρχίας, ήταν «βετεράνος ανώτερος αξιωματούχος στη στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ», ο οποίος πέρασε από πολλές θέσεις, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

«Από τη θέση του, συμμετείχε στην προώθηση και τον σχεδιασμό εκτοξεύσεων αντιαρματικών πυραύλων προς το κράτος του Ισραήλ από την παράκτια περιοχή του Λιβάνου», πρόσθεσε.

 

«Κατά τη διάρκεια του πολέμου, οργάνωσε και σχεδίασε σειρά από τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ», πρόσθεσε το IDF.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο του Μπαζ, λέγοντας ότι «μαρτύρησε στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», όπως αναφέρει για όσους σκοτώνονται από ισραηλινά χτυπήματα. Η σιιτική οργάνωση δεν τον ανέφερε ως διοικητή.

Ο Μπαζ ήταν ο έκτος αξιωματικός της Χεζμπολάχ με βαθμό ισοδύναμο του διοικητή ταξιαρχίας που βρίσκει τον θάνατο από ισραηλινά πλήγματα τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος επισήμανε  ότι περισσότεροι από 30 διοικητές της Χεζμπολάχ έχουν σκοτωθεί σε επιδρομές τους τελευταίους έξι μήνες.

Μέχρι στιγμής, οι αψιμαχίες στα σύνορα έχουν οδηγήσει σε οκτώ νεκρούς αμάχους από την ισραηλινή πλευρά, καθώς και σε 10 στρατιώτες και εφέδρους του Ισραηλινού Στρατού. Έχουν σημειωθεί επίσης αρκετές επιθέσεις από τη Συρία, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Η Χεζμπολάχ έχει κατονομάσει 275 μέλη της που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων αψιμαχιών, κυρίως στον Λίβανο, αλλά και στη Συρία. Εχουν σκοτωθεί επίσης τουλάχιστον 60 άμαχοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v