Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουλ κερδοφορία για την εταιρεία όπλων Lockheed Martin

Ξεπερνούν τις προσδοκίες τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας, με ώθηση και από το νέο πακέτο προς Ισραήλ-Ουκρανία. Εκκρεμείς παραγγελίες 159,4 δισ. δολ., επιβεβαίωση ετήσιου outlook και ισχυρό χαρτί τα μαχητικά F-35.

Φουλ κερδοφορία για την εταιρεία όπλων Lockheed Martin

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα λειτουργικά έσοδα της Lockheed Martin για το πρώτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία αμυντικής τεχνολογίας παρέδωσε περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη και πυραυλικά συστήματα.

Τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη της τροποποιήθηκαν ελάχιστα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 2 δισ. δολάρια, αναφέρεται σε ανακοίνωση, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,91 δισ. δολάρια. Τα κέρδη 6,33 δολαρίων ανά μετοχή ξεπέρασαν επίσης τις προβλέψεις περί 5,78 δολαρίων.

Και οι τέσσερις επιχειρηματικές μονάδες σημείωσαν αύξηση πωλήσεων στο τρίμηνο, ενισχύοντας τα συνολικά έσοδα κατά 14%. Οι αμερικανικές εταιρείες του κλάδου ασφαλείας, εξάλλου, ενδέχεται να καταγράψουν μονοψήφια αύξηση πωλήσεων λόγω του πακέτου βοήθειας που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή το Σάββατο, μεταδίδει το Bloomberg. Η Γερουσία πρόκειται να ψηφίσει σχετικά σήμερα. Για τη Lockheed, η βοήθεια που προορίζεται για το Ισραήλ μπορεί να ενισχύσει τις παραγγελίες για μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-35.

Η Lockheed επαναβεβαίωσε τις ετήσιες προοπτικές της για πωλήσεις 68,5 έως 70 δισ. δολαρίων, με μετριασμένα κέρδη ανά μετοχή στα 25,65 έως 26,35 δολάρια.

Ενώ η διεθνής ζήτηση για F-35 αυξάνεται, το Πεντάγωνο διέκοψε τις παραδόσεις του αεροσκάφους με το πιο σύγχρονο λογισμικό TR-3, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των δοκιμών. Καθώς η κυβέρνηση παρακρατεί περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροσκάφος, η Lockeed αντιμετωπίζει κόντρα άνεμο περίπου 700 έως 840 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά για το 2024, αναφέρει το Bloomberg. Το F-35 είναι το πιο δαπανηρό πρόγραμμα όπλων στον κόσμο.

Η ζήτηση για τους πυραύλους της Lockheed, τέλος, αναμένεται να παραμείνει ισχυρή. Η εταιρεία τρέχει συμβόλαια 17 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη νέων αντιβαλλιστικών κεφαλών μέχρι το τέλος του 2028.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v