Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατιωτική βοήθεια $1 δισ. στην Ουκρανία

To πακέτο περιλαμβάνει οχήματα, αντιαεροπορικά βλήματα Stinger και άλλα όπλα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στο πεδίο της μάχης, σημείωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν στρατιωτική βοήθεια $1 δισ. στην Ουκρανία

Oι ΗΠΑ ετοιμάζουν πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 1 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, την πρώτη αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού από το νομοσχέδιο που υπογράφτηκε το Σάββατο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Σάββατο, ανέφεραν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters. 

To πακέτο περιλαμβάνει οχήματα, αντιαεροπορικά βλήματα Stinger, επιπρόσθετα πυρομαχικά για συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, βλήματα 155 χιλιοστών, αντιαρματικά βλήματα Javelin και άλλα όπλα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα στο πεδίο της μάχης, σημείωσαν οι αξιωματούχοι. 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια 60,8 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία. 

Το νομοσχέδιο πέρασε μετά από μήνες καθυστέρησης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Σάββατο και αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως» και από τη Γερουσία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v