Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Μασκ στην Κίνα και γκάζι στην αυτόνομη οδήγηση

Η Tesla μπορεί να διαθέσει το Full Self-Driving σε πελάτες στην Κίνα «πολύ σύντομα». Αρκεί να πάρει άδεια μεταφοράς δεδομένων από το Πεκίνο για να φτιάξει τον αλγόριθμο...

Επίσκεψη Μασκ στην Κίνα και γκάζι στην αυτόνομη οδήγηση

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ελον Μασκ έφτασε στο Πεκίνο σήμερα Κυριακή για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, όπου αναμένεται να συναντήσει ανώτερους αξιωματούχους προκειμένου να συζητήσουν την ανάπτυξη του λογισμικού Full Self-Driving και την άδεια μεταφοράς δεδομένων στο εξωτερικό, σύμφωνα με άτομο με γνώση του θέματος που επικαλείται το Reuters.

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων κυκλοφόρησε το λογισμικό αυτο-οδήγησης Autopilot πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά δεν το έχει ακόμη διαθέσει στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι οι πελάτες την παροτρύνουν να κάνει.

Ο Μασκ είπε ότι η Tesla μπορεί να διαθέσει το FSD σε πελάτες στην Κίνα «πολύ σύντομα», ως απάντηση σε ερώτημα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Αντίπαλες κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Xpeng επιδιώκουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Tesla με την κυκλοφορία παρόμοιου λογισμικού.

Ο Μασκ αναζητά έγκριση για τη μεταφορά δεδομένων στο εξωτερικό, ώστε να εκπαιδεύσει αλγόριθμους για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, είπε η πηγή.

Η Tesla έχει αποθηκεύσει από το 2021 όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τον κινεζικό στόλο της στη Σαγκάη, όπως απαιτείται από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, και δεν τα μεταφέρει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ταξίδι του Μασκ γίνεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου ακύρωσε μια προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ινδία για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, επικαλούμενος «πολύ βαριές υποχρεώσεις της Tesla».

Η εταιρεία δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι θα απολύσει το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της καθώς αντιμετωπίζει πτώση πωλήσεων και εντεινόμενο πόλεμο τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα από κινεζικές μάρκες.

Η Tesla έχει πουλήσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Κίνα εδώ και μια δεκαετία, ενώ το εργοστάσιό της στη Σαγκάη είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως.

Η επίσκεψη του Μασκ συμπίπτει με την έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία άνοιξε την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώνεται στις 4 Μαΐου. Η Tesla δεν έχει περίπτερο στην έκθεση.

Οι περίπλοκες συνθήκες κυκλοφορίας της Κίνας με περισσότερους πεζούς και ποδηλάτες απ' ό,τι σε πολλές άλλες αγορές παρέχουν περισσότερα σενάρια για εκπαίδευση αλγορίθμων αυτόνομης οδήγησης με ταχύτερο ρυθμό, σύμφωνα με ειδικούς του κλάδου.

Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει σχεδόν κατά ένα τρίτο από την αρχή του έτους, καθώς οι ανησυχίες έχουν αυξηθεί σχετικά με την αναπτυξιακή τροχιά της αυτοκινητοβιομηχανίας. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία ανέφερε την πρώτη της πτώση στα τριμηνιαία έσοδα από το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v