Τουρκία: Αντικαθίσταται ο υφυπουργός αρμόδιος για τα ελληνοτουρκικά

Στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη οδεύει ο πρέσβης Ακτσαπάρ, έως τώρα υπεύθυνος για τα κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών. Νέοι επικεφαλής σε κρίσιμα πόστα με απόφαση Φιντάν.

Τουρκία: Αντικαθίσταται ο υφυπουργός αρμόδιος για τα ελληνοτουρκικά

Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Μπουράκ Ακτσαπάρ ήταν έως τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που έχει την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλαδή τη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο και τα μέτρα οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Προχτές Παρασκευή είχε συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη για συνομιλίες με αντικείμενο τη θετική ατζέντα, στις 11 Μαρτίου διεξήχθη στην Αγκυρα ο πολιτικός διάλογος με επικεφαλής της ελληνικής αποστολής την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Ακτσαπάρ συμμετείχε στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Αθήνα για τα ΜΟΕ.

Με την ίδια απόφαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν (φωτ.), ο νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική Τζαν Ντιζντάρ διορίζεται πρεσβευτής στην Οτάβα. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, πρέσβης Γκιουβέν Μπεγκέτς αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Τρίπολη και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για το Ιράκ πρέσβης Ανίλ Μπορά Ινάν διορίζεται πρεσβευτής στη Βαγδάτη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v