Ρωσικές παρεμβολές GPS στον εναέριο χώρο καταγγέλλει το Ταλίν

Η Εσθονία κάλεσε τον επιτετραμμένο της ρωσικής πρεσβείας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για «παραβίαση των κανονισμών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα εναέριας κυκλοφορίας» στη χώρα.

Ρωσικές παρεμβολές GPS στον εναέριο χώρο καταγγέλλει το Ταλίν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας κάλεσε τον επιτετραμμένο της ρωσικής πρεσβείας στο Ταλίν για να διαμαρτυρηθεί για παρεμβολές σε σήματα GPS, δήλωσε σήμερα στο X ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας της Βαλτικής Μάργκους Τσάχνα.

«Σήμερα καλέσαμε τον επιτετραμμένο της Ρωσίας αναφορικά με παρεμβολές GPS, κάτι που αποτελεί παραβίαση των κανονισμών της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην εσθονική εναέρια κυκλοφορία», ανέφερε ο Τσάχνα.

Η Εσθονία τον περασμένο μήνα κατηγόρησε την Μόσχα για παραβίαση των διεθνών κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, καθώς παρεμβολές σήματος GPS ανάγκασαν τις εσθονικές αρχές να τροποποιήσουν την εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ταρτού.

Ρωσία και Εσθονία απέλασαν πέρυσι τους πρέσβεις των δύο χωρών, καθώς οι διμερείς σχέσεις επιδεινώθηκαν στον απόηχο της ρωσικής εισβολής την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v