Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Η Fed είναι ο γορίλας στο δωμάτιο

Οι αποφάσεις της ΕΚΤ επηρεάζονται από την πολιτική της Fed, τόνισε ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Ρόμπερτ Χόλτσμαν. Συνέστησε υπομονή στη μείωση των επιτοκίων.

Χόλτσμαν (ΕΚΤ): Η Fed είναι ο γορίλας στο δωμάτιο

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει λόγο να μειώσει τα επιτόκια πολύ γρήγορα δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Ρόμπερτ Χόλτσμαν, επισημαίνοντας ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. 

«Αν έρθει η στιγμή τον Ιούνιο, θα ακολουθήσουν σίγουρα περαιτέρω βήματα» τόνισε ο Χόλτσμαν. «Αλλά δεν βλέπω κανέναν λόγο να μειώσουμε τα επιτόκια πολύ γρήγορα ή κατά πολλές μονάδες βάσης» πρόσθεσε. 

«Κάθε βήμα που λαμβάνουμε εξαρτάται από τα δεδομένα που διαθέτουμε εκείνη τη στιγμή. Θα έχουμε πολλά νέα δεδομένα και προβλέψεις τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο. Δεν θα ισχύει το ίδιο και τον Ιούλιο» ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg. 

«Σε έναν βαθμό, τα δεδομένα και οι αποφάσεις μου επηρεάζονται όπως είναι φυσικό από τη Fed. Δεν λειτουργούμε εν κενώ. Με το δολάριο, η Fed είναι, τρόπος του λέγειν, ο γορίλας στο δωμάτιο» υπογράμμισε ο Χόλτσμαν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v