Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ δεν θα δεσμευτεί σε μειώσεις επιτοκίων μετά τον Ιούνιο

Η εξέλιξη των μισθών και η αντίδραση των αγορών είναι παράγοντες που θα επηρεάσουν τον ρυθμό μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, τόνισε ο Λούις ντε Γκίντος.

Ντε Γκίντος: Η ΕΚΤ δεν θα δεσμευτεί σε μειώσεις επιτοκίων μετά τον Ιούνιο

Ο αριθμός των μελλοντικών μειώσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξαρτηθεί από σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η εξέλιξη των μισθών στην ευρωζώνη και η αντίδραση των χρηματοοικονομικών αγορών, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκίντος. 

Ο Ντε Γκίντος υπογράμμισε οτι η ΕΚΤ δεν θα δεσμευτεί για το τι θα συμβεί με τις μειώσεις επιτοκίων πέρα από τον Ιούνιο. «Ήμασταν πολύ, πολύ ξεκάθαροι και διαφανείς σχετικά με την απόφαση του Ιουνίου. Μετά, θα στηριχτούμε στα δεδομένα και δεν θέλουμε να δεσμευτούμε σε κάποιο μονοπάτι» πρόσθεσε. 

Σε ομιλία του στη Μαδρίτη, ο Ντε Γκίντος τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν εξαρτάται από το τι κάνει η Fed.

O ίδιος σημείωσε επίσης ότι η επιβράδυνση της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης και οι γεωπολιτικές εντάσεις θα έχουν πιθανότατα σαν αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο μέλλον υψηλότερα από τα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Nτε Γκίντος τόνισε ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οι ευρωπαϊκές χώρες επικεντρώνονται περισσότερα «στα κανόνια παρά στο βούτυρο», το οποίο θα δημιουργήσει περισσότερο πληθωρισμό και θα μετριάσει την οικονομική ανάπτυξη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v