Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Η Τουρκία στηρίζει το Κόσοβο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Η χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο θέμα αυτό, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Ερντογάν

Ερντογάν: Η Τουρκία στηρίζει το Κόσοβο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην 'Άγκυρα,ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας δόθηκε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία και το Κοσσυφοπέδιο επικεντρώθηκαν στον στόχο της αύξησης του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Τουρκίας και του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος είναι περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης των σχέσεων σε πολλούς τομείς, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία».

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο σε κάθε τομέα, αναμένονται όμως βήματα από το Κοσσυφοπέδιο, ιδίως στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Είπε ακόμη ότι η χαλάρωση των εντάσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι ευπρόσδεκτη, αλλά είναι σημαντικό να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος Ερντογάν αναφέρθηκε και στον πόλεμο στη Γάζα, λέγοντας ότι «για να τερματιστούν οι σφαγές που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα, θα πρέπει να αυξηθεί η διεθνής πίεση στο Ισραήλ, να υποστηριχθεί η λύση των δύο κρατών και να υποστηριχθεί ενεργά η Παλαιστίνη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v