Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πακιστάν: Πρώην πρωθυπουργός αθωώθηκε για την διαρροή κρατικών μυστικών

Ο Χαν, 71 ετών, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δέκα ετών από κατώτερο δικαστήριο σχετικά με κατηγορίες ότι δημοσιοποίησε εμπιστευτικό τηλεγράφημα που στάλθηκε στο Ισλαμαμπάντ από τον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Ουάσινγκτον το 2022.

Πακιστάν: Πρώην πρωθυπουργός αθωώθηκε για την διαρροή κρατικών μυστικών

Δκαστήριο στο Πακιστάν αθώωσε σήμερα τον φυλακισμένο πρώην πρωθυπουργό Ιμράν Χαν που είχε καταδικαστεί για τη διαρροή κρατικών μυστικών, δήλωσαν ο δικηγόρος και το κόμμα του, όμως ο Χαν θα παραμείνει στη φυλακή λόγω της καταδίκης του σε άλλη υπόθεση.

Ο Χαν, 71 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών από κατώτερο δικαστήριο σχετικά με κατηγορίες ότι δημοσιοποίησε εμπιστευτικό τηλεγράφημα που στάλθηκε στο Ισλαμαμπάντ από τον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Ουάσινγκτον το 2022.

Ο Σαχ Μεχμύντ Κουρέσι, που ήταν υπουργός Εξωτερικών του Χαν στη διάρκεια της θητείας του από το 2018-2022, απαλλάχθηκε επίσης από τις κατηγορίες.

"Δόξα τω Θεώ, η απόφαση ανατράπηκε" δήλωσε εκπρόσωπος της νομικής ομάδας του κόμματος του Χαν, Pakistan Tehreek-e-Insaf, ο Ναΐμ Παντζούτα, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

Παρά την αθώωσή του, ο Χαν θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς έχει ήδη καταδικασθει σε μια άλλη υπόθεση σχετικά με τον γάμο του με την τρίτη σύζυγό του, Μπούσρα Χαν, κατά παράβαση των ισλαμικών παραδόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v