Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ταύρος» η Goldman Sachs για τον S&P 500

Αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας βλέπουν τον δείκτη στις 5.600 μονάδες στο τέλος του 2024 από 5.200 προηγουμένως. Καταλυτική η ώθηση από τους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς.

«Ταύρος» η Goldman Sachs για τον S&P 500

H Goldman Sachs ανέβασε τον στόχο για τον δείκτη S&P 500, επικαλούμενη την ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας πέντε αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

Ειδικότερα, αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας με επικεφαλής τον Ντέιβιντ Κόστιν βλέπουν τον δείκτη στις 5.600 μονάδες στο τέλος του 2024 από 5.200 προηγουμένως. 

Αυτή είναι η τρίτη φορά τη φετινή χρονιά που η Goldman Sachs αναβαθμίζει τον στόχο για τον S&P 500.

Η Microsoft, η Nvidia, η Google, η Amazon και η Meta Platforms έχουν ενισχυθεί συνολικά κατά 45% και αποτελούν πλέον το 25% της κεφαλαιοποίησης του S&P 500, αναφέρει η Goldman Sachs. Τα κέρδη ανά μετοχή των μετοχών αυτών έχουν πραγματοποιήσει άλμα 84% έναντι αύξησης 5% για την τυπική μετοχή. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο αναβαθμισμένος στόχος για τον S&P 500 αντανακλά άνοδο 3,1% σε σχέση με το κλείσιμο των 5.431 μονάδων της Παρασκευής. 

Ο Κόστιν και η ομάδα του επισημαίνουν στο σημείωμα προς τους επενδυτές ότι οι αμερικανικές εκλογές παραμένουν ένα ρίσκο για τις μετοχές, τονίζοντας ότι ιστορικά κατά τη διάρκεια των εκλογικών ετών ο δείκτης υποχωρεί περίπου 4% από τα τέλη Οκτωβρίου ώς και τις αρχές Νοεμβρίου. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v