H Pimco έχει γίνει «κάπως πιο επιφυλακτική» για το δολάριο και είναι «underweight» για το αμερικανικό νόμισμα, δήλωσε ο υπεύθυνος επενδύσεων του κολοσσού των ομολόγων Ντάνιελ Ίβασιν.
Ο δείκτης δολαρίου έχει υποχωρήσει περίπου 4% φέτος εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών ότι η αβεβαιότητα για τους δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ καθιστά πιο πιθανή τη διολίσθηση της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση.
«Έχουμε γίνει λίγο πιο επιφυλακτικοί για το δολάριο» τόνισε στο Reuters.
To δολάριο εξακολουθεί να είναι πιο πιθανό να πάει προς τα πάνω σε περίπτωση ενός σοκ στην παγκόσμια ανάπτυξη, πρόσθεσε. «Ωστόσο, αν συνεχίσουμε να έχομε ελλείμματα στα τρέχοντα επίπεδα, αν συνεχίσουμε να έχουμε τριβές με τους συμμάχους μας και τους εμπορικούς εταίρους μας, η εξαίρεση του δολαρίου θα αρχίσει να εξασθενεί με τον καιρό» υπογράμμισε.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να υπάρξει κάποια υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ εντός του 2025. Η Fitch και η S&P έχουν υποβαθμίσει κατά μια βαθμίδα την πιστοπληπτική αξιολόγηση των ΗΠΑ το 2023 και το 2011 αντίστοιχα. Η Moody’s προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η δημοσιονομική κατάσταση των ΗΠΑ αναμένεται να επιδεινωθεί τα επόμενα χρόνια.
«Αυτά τα επίπεδα χρέους θα προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα, θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα» τόνισε ο Ίβασιν.