Ο καφές Arabica σημείωσε άνοδο για τρίτη συνεχόμενη μέρα λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για τις προμήθειες από τη Βραζιλία, τον μεγαλύτερο παραγωγό, καθώς οι έμποροι παρακολουθούν τις αποδόσεις των καλλιεργειών εν μέσω του κινδύνου να επιβραδυνθεί η συγκομιδή λόγω των βροχερών καιρικών συνθηκών.
Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το πιο ενεργό συμβόλαιο σημείωσε άνοδο έως και 1,7% στις 3,065 δολάρια ανά λίβρα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί κερδών σε διάστημα άνω των δύο μηνών.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο αυτή την εβδομάδα λόγω των ανησυχιών για ένα κρύο μέτωπο που πλήττει τις περιοχές καλλιέργειας καφέ, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες αβεβαιότητες σχετικά με την απειλή επιβολής δασμού 50% από τις ΗΠΑ στα βραζιλιάνικα προϊόντα.
