Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Νέα αύξηση στις εισαγωγές LNG τον Δεκέμβριο

Πρόκειται για τον δεύτερο μήνα που πιστεύεται ότι οι εισαγωγές του καυσίμου θα κινηθούν ανοδικά μετά την απότομη αύξηση του Νοεμβρίου. Πάνω από επτά τόνοι υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένεται να παραδοθούν στην χώρα.

Κίνα: Νέα αύξηση στις εισαγωγές LNG τον Δεκέμβριο

Οι κινεζικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αναμένεται να αυξηθούν ελαφρώς τον Δεκέμβριο, μετά την απότομη άνοδο που κατέγραψαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kpler.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να παραδοθούν συνολικά στη χώρα 7,17 εκατ. τόνοι LNG τον 12ο μήνα του χρόνου, οριακά περισσότεροι από ότι την ίδια περίοδο πέρυσι.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινεζικές εισαγωγές για το μεγαλύτερο μέρος του 2025 ήταν υποτονικές, καταγράφοντας συνεχείς μειώσεις σε ετήσια βάση έως τον Οκτώβριο. Η ισχυρή εγχώρια παραγωγή, η αγορά φυσικού αερίου από την Κεντρική Ασία και τη Ρωσία και οι υψηλότερες τιμές άμεσης παράδοσης LNG κατέστησαν τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου ακόμη λιγότερο ελκυστικές για το Πεκίνο.

Ωστόσο, ενδέχεται η πραγματική εικόνα για τις κινεζικές εισαγωγές LNG ενδέχεται να διαφέρει από τις προβλέψεις της Kpler. Σημειώνεται άλλωστε, ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία, έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ ξεπερνώντας τους 1,6 εκατ. τόνους τον Νοέμβριο, κάτι που υπερέβαινε αρκετά τις εκτιμήσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg επίσης παρόλο που το Πεκίνο Κίνα βασίζεται περισσότερο στην εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου και στις ροές μέσω αγωγών, είναι πιθανό να δει αύξηση των εισαγωγών LNG περίπου 9% το 2026, καθώς οι Κινέζοι αγοραστές επωφελούνται από τα προσιτά συμβόλαια ορισμένου χρόνου και τις χαμηλότερες τιμές άμεσης παράδοσης του καυσίμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο