Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Στροφή στις ασφαλιστικές λόγω κρίσης

Στροφή στις μετοχές ασφαλιστικών αντί τραπεζών πραγματοποιεί η Citigroup, στην έκθεσή της "European Portfolio Strategist" (24/7), υπογραμμίζοντας ότι η αναμενόμενη bull market μάλλον αργεί.

Citigroup: Στροφή στις ασφαλιστικές λόγω κρίσης
Στροφή στις μετοχές ασφαλιστικών ομίλων αντί τραπεζών πραγματοποιεί η Citigroup, στην έκθεσή της European Portfolio Strategist (24/7), υπογραμμίζοντας ότι η πολυαναμενόμενη bull market μάλλον θα… αργήσει.

Όπως σημειώνει ο κορυφαίος οίκος, αναφερόμενος στη στροφή του στον ασφαλιστικό κλάδο, οι ασφαλιστικές εταιρίες υπερτερούν έναντι των τραπεζών σε όλα τα εξεταζόμενα στοιχεία: ισορροπημένοι ισολογισμοί, καλύτερη πορεία κερδών, καλύτερη αποτίμηση, καλύτερα μερίσματα αλλά και περισσότερη αισιοδοξία για το μέλλον εκ μέρους του μέσου όρου των αναλυτών.

Σύμφωνα με τη Citi -εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου, το οποίο πάντως δεν βλέπουν οι αναλυτές της-, θα υπάρξει νέος αρνητικός κύκλος για τις τράπεζες αλλά και για τις οικονομίες της ευρωζώνης και της Βρετανίας πριν έρθει η ανάκαμψη.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το γεγονός, βάσει των μετρήσεων του οίκου, ότι από τον χρηματοοικονομικό κλάδο λόγω της πτώσης έχουν "χαθεί" 800 δισ. δολάρια, από την αρχή του έτους, εκ των οποίων 640 δισ. από τράπεζες και 120 δισ. από ασφαλιστικές εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v