Δεν απογοήτευσαν, τελικά, οι προβλέψεις της Intel

Οι προβλέψεις της Intel για τις πωλήσεις β’ τριμήνου δεν απογοήτευσαν την αγορά, όπως φοβόντουσαν πολλοί αναλυτές ότι θα γίνει. Ο κολοσσός των ημιαγωγών περιμένει έσοδα της τάξης των 8,1 δισ. δολ. σε μέσο όρο, έναντι 7,9 δισ. δολ. στην προηγούμενη εκτίμηση.

Δεν απογοήτευσαν, τελικά, οι προβλέψεις της Intel
Η Intel ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της πιθανόν να φτάσουν στο υψηλότερο σημείο της προβλεπόμενης κλίμακας κατά το εν λόγω τρίμηνο, χάρη στη ζήτηση για επεξεργαστές μνήμης flash που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα.

Η ανακοίνωση της ισχυρότερης εταιρίας ημιαγωγών προκάλεσε ανακούφιση στον επενδυτικό κόσμο, που φοβόταν ότι η Intel θα καταθέσει χαμηλότερες εκτιμήσεις από τις προηγούμενες.

Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν ήταν ιδιαίτερα θετική και δεν προβλέπεται να εμπνεύσει κέρδη στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς πρόκειται για έναν κλάδο που, στις ΗΠΑ, έχει υπερκεράσει μέχρι σήμερα την ευρύτερη αγορά σε κέρδη, με αποτέλεσμα ”μόνο πολύ θετικές ανακοινώσεις να μπορούν να τον ωθήσουν υψηλότερα,” όπως αναφέρουν αναλυτές της Wall Street.

Η Intel κατέθεσε την πρόβλεψη ότι τα έσοδα στο β’ τρίμηνο θα διαμορφωθούν στην κλίμακα των 8 με 8,2 δισ. δολ. Στην προηγούμενη πρόβλεψη του Απριλίου, ο καλιφορνέζικος κολοσσός είχε προβλέψει κλίμακα 7,6 με 8,2 δισ. δολ.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων οικονομικός σύμβουλος, Andy Bryant, ο λόγος που τον οδήγησε να αναβαθμίσει τον μέσο όρο της πρόβλεψης στα 8,1 δισ. δολ. από 7,9 δισ. δολ. –παραπάνω από τις εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών- ήταν η ανάκαμψη στις πωλήσεις επεξεργαστών μνήμης flash, όπου η εταιρία είχε χάσει μερίδιο αγοράς πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v