Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Gartner: Αναβάθμιση πρόβλεψης για πωλήσεις κινητών

Η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, έχασε μερίδια αγοράς έναντι όλων των ανταγωνιστών της στο α’ τρίμηνο, ενώ ιδιαίτερα ευνοημένες ήταν η Motorola και η Samsung, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Gartner.

Gartner: Αναβάθμιση πρόβλεψης για πωλήσεις κινητών
Η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρία κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, έχασε μερίδια αγοράς από όλους τους ανταγωνιστές της στο α’ τρίμηνο, ενώ ιδιαίτερα ευνοημένες αποδείχτηκαν η Motorola και η Samsung, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών Gartner.

Το παγκόσμιο μερίδιο της Nokia υποχώρησε στο 28,9% από 34,6% ένα χρόνο πριν. Οι πωλήσεις συσκευών της Nokia αυξήθηκαν 12% στις 44,2 εκατομμύρια συσκευές έναντι 39,5 εκατ. στο α’ τρίμηνο, λιγότερο από την αύξηση 34% που εμφάνισε το σύνολο της αγοράς, πουλώντας συνολικά 153 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα.

Στον κλάδο εκδηλώθηκε ζήτηση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη στη δυτική Ευρώπη, η οποία οδήγησε τον οίκο ερευνών να αναβαθμίσει την πρόβλεψη για τις διεθνείς πωλήσεις στις 600 εκατ. συσκευές φέτος, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 580 εκατομμύρια. Το 2003 πουλήθηκαν στον πλανήτη 520 εκατ. κινητά.

Το μερίδιο αγοράς της Motorola αυξήθηκε στο 16,4% από 14,7% ένα χρόνο πριν. Το μερίδιο της Samsung αυξήθηκε στο 12,5% από 10,8%, ενώ της Siemens αυξήθηκε στο 8% από 7,6%. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Sony Ericsson Mobile αυξήθηκαν στο 5,6% από 4,7%, ενώ ακολούθησε η νοτιοκορεάτικη LG Electronics με ποσοστό 5,3% από 4,9%.

Η Nokia, που έχει μακροπρόθεσμο στόχο μεριδίου αγοράς 40%, προχώρησε σε μειώσεις στις τιμές των συσκευών και σκοπεύει να εισαγάγει 40 νέα μοντέλα κατά τη φετινή χρονιά, προκειμένου να επανακτήσει τα μερίδια που απώλεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v