Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Γκρίνσπαν: Δεν κινδυνεύουμε από τον πληθωρισμό

Την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός δεν ”αποτελεί σοβαρή ανησυχία” εξέφρασε ο Πρόεδρος της FED Α. Γκρίνσπαν, καθησυχάζοντάς έτσι εμμέσως τους αναλυτές που ανέμεναν απότομη αύξηση των επιτοκίων. Ο ίδιος, τόνισε ακόμη ότι αποτελεί τιμή που ανανεώνεται η θητεία του για πέμπτη φορά.

Α. Γκρίνσπαν: Δεν κινδυνεύουμε από τον πληθωρισμό
Την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός δεν ”αποτελεί σοβαρή ανησυχία” εξέφρασε ο Πρόεδρος της FED Α. Γκρίνσπαν, μιλώντας ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής του Κογκρέσου, ενώ σχολίασε ότι ”η αβεβαιότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής”.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Fed τόνισε ότι ως αποτέλεσμα αυτού, ”η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα πρέπει να κρίνει σωστά αναφορικά με τις πιθανότητες, το κόστος και τα οφέλη που προκύπτουν από διάφορες εκδοχές εναλλακτικών νομισματικών πολιτικών”.

Ο κ. Γκρίνσπαν δεν έκανε πιο συγκεκριμένη αναφορά για την πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει η FED σχετικά με τα επιτόκια, αρκούμενος απλώς να τονίσει ότι για αυτόν αποτελεί τιμή που ανανεώνεται η θητεία του για πέμπτη φορά στο πηδάλιο της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι καθησυχαστικές δηλώσεις Γκρίνσπαν για το ύψος του πληθωρισμού απομακρύνουν τον ορατό μέχρι χθες ”κίνδυνο” απότομης αύξησης των επιτοκίων.

Η πορεία της οικονομίας ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, σχολίασε ο Άλαν Γκρίνσπαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v