Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ιοί επεκτείνονται στα κινητά τηλέφωνα!

Τα κινητά τηλέφωνα είναι ο επόμενος στόχος των hackers, καθώς κατάφεραν να αναπτύξουν τον πρώτο ιό που καταστρέφει τους κύκλους ζωής των μπαταριών των κινητών, ενώ μεταδίδεται με την ασύρματη τεχνολογία ”Bluetooth”.

Οι ιοί επεκτείνονται στα κινητά τηλέφωνα!
Οι ειδικοί ασφαλείας ανακάλυψαν αυτό που πιστεύεται πως αποτελεί τον πρώτο ιό που στοχεύει στις συσκευές των κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως αναφέρουν δεν πρόκειται για άμεση απειλή, αλλά ένδειξη πως τα κινητά είναι πολύ περισσότερο ευάλωτα στους hackers από ό,τι νομίζαμε.

Ο Vincent Gullato, αντιπρόεδρος της Networks Associates, τόνισε πως η ανακάλυψη συνιστά ένδειξη πως ”μπήκαμε σε μια εποχή με περισσότερες απειλές προς τα κινητά τηλέφωνα”.

Ο επίμαχος κωδικός, που ονομάστηκε ”καμπίρ”, εισέρχεται στο λειτουργικό σύστημα Symbian που χρησιμοποιείται από διάφορες εταιρίες, όπως η Nokia, η Siemens και η Panasonic.

Ο ιός στάλθηκε ανώνυμα σε διάφορες χώρες, αλλά δεν έχει εντοπισθεί η διακίνησή του μέσω χρηστών κινητών τηλεφώνων. Προωθείται μέσω της ασύρματης τεχνολογίας ”bluetooth”, σε όποιο κινητό τηλέφωνο μπορεί να βρει με παρόμοια τεχνολογία, ανεξαρτήτως τύπου.

Δεν καταστρέφει το κινητό ή το λειτουργικό σύστημα, αλλά μειώνει δραματικά τον κύκλο ζωής της μπαταρίας, προσπαθώντας συνεχόμενα να βρει συσκευές με τεχνολογία ”bluetooth”.

Εάν ο ιός πετύχει την διείσδυση στο κινητό, η οθόνη αναγράφει ”caribe” και ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που ανοίγει το κινητό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v