Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων επιδόματα-PPI

Υποχώρηση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,8% το Μάιο.

ΗΠΑ: Καλύτερα των εκτιμήσεων επιδόματα-PPI
Υποχώρηση μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού, το Μάιο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 15 μηνών (+0,8%).

Ειδικότερα, οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν 15.000, στις 336.000. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για υποχώρηση στις 340.000, από τον αριθμό των 352.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Αναλυτές ισχυρίζονται ότι η υποχώρηση των επιδομάτων ανεργίας οφείλεται στην αργία της προηγούμενης Παρασκευής λόγω του θανάτου του R. Reagan, καθώς παρέμειναν κλειστά και τα αρμόδια γραφεία σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ.

Εξάλλου, ο δείκτης τιμών παραγωγού, βασική συνιστώσα του δείκτη τιμών καταναλωτή, σημείωσε άνοδο 0,8% το Μάιο. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο 0,6%.

Ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) σημείωσε άνοδο 0,3%, έναντι του 0,2% που αναμενόταν. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 12μηνο που τελείωσε το Μάιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v