Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμένονται 3πλάσια ΙΡΟ στην Ευρώπη φέτος

Η ανάπτυξη των αρχικών δημόσιων εγγραφών στην Ευρώπη προβλέπεται να υπερτριπλασιαστεί φέτος, με οδηγούς της πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από κυβερνήσεις και private-equity.

Αναμένονται 3πλάσια ΙΡΟ στην Ευρώπη φέτος
Η ανάπτυξη των αρχικών δημόσιων εγγραφών στην Ευρώπη προβλέπεται να υπερτριπλασιαστεί φέτος, κλείνοντας την ψαλίδα με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς το χρηματιστηριακό ράλι προσελκύει αγοραστές και η οικονομιία ανακάμπτει.

Οι πωλήσεις μετοχών στην περιφέρεια Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής πιθανότατα θα ξεπεράσουν τα 28 δισ. δολ. που είχαν συγκεντρωθεί το 2008, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζιτών της Citigroup, της Bank of America και της Deutsche Bank.

Ένα τέτοιο μέγεθος θα είναι τουλάχιστον τριπλάσιο από τα 8,9 δισ. δολ. που είχαν διατεθεί το 2009 και που ήταν το μικρότερο ποσό από το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Τα ευρωπαϊκά IPO ανακάμπτουν με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ασία, όπου οι οικονομίες επιστρέφουν σε ανάκαμψη γρηγορότερα.

Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων από κυβερνήσεις και εταιρίες private-equity αναμένεται να καθοδηγήσουν την ανάκαμψη στην Ευρώπη.

Η Blackstone Group αναμένεται να πωλήσει μετοχές της Travelport τον Φεβρουάριο, ενώ η BC Partners σκοπεύει να βάλει στο χρηματιστήριο την Medica France αυτό το μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v