Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WEF: Το χρεοστάσιο είναι ο Νο1 κίνδυνος του 2010

Ο κίνδυνος να ωθήσει η δημοσιονομική επιδείνωση τις οικονομίες σε στάση πληρωμών, αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης το 2010, σύμφωνα με έρευνα του World Economic Forum.

WEF: Το χρεοστάσιο είναι ο Νο1 κίνδυνος του 2010
Ο κίνδυνος να ωθήσει η δημοσιονομική επιδείνωση τις οικονομίες σε απόλυτη κρίση πληρωμών, αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει ο πλανήτης το 2010, σύμφωνα με έρευνα του World Economic Forum.

Οι διεθνείς οικονομίες έχουν απαντήσει στην κρίση με με΄τρα στήριξης και διαγραφές ιδιωτικών υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ελλειμμάτων. Με αυτές τις μεθόδους αποτράπηκαν οι χειρότερες επιπτώσεις της ύφεσης, αλλά δημιουργήθηκαν υψηλά χρέη, τα οποία γίνονται πλέον ο εφιάλτης των αγορών.

Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος στα αναπτυσσόμενη έθνη, αναφέρει το WEF στην έκθεση Global Risks που δημοσιοποιείται ενόψει της συνόδου του Νταβός, στην Ελβετία.

"Είναι σαφές ότι το Ντουμπάι και η Ελλάδα είναι οι πρώτες προειδοποιήσεις, τις οποίες οφείλουμε να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη,," δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο John Drzik, επικεφαλής της συμβουλευτικής Oliver Wyman, που είναι από τους συγγραφείς της έρευνας.

Οι φόβοι για το Ντουμπάι, την Ουκρανία και την Ελλάδα έχουν μεταδοθεί στις παγκόσμιες αγορές, και οι τρεις χώρες παραμένουν υπό πίεση, αλλά υπάρχουν υψηλοί κίνδυνοι και για τις αγγλοσαξονικές οικονομίες –τις ΗΠΑ και την Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v