Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Buffett:Περισσότεροι φόροι για τους πλουσιότερους

Εκπλήσσοντας άπαντες, ο κ. Warren Buffett δήλωσε πως οι πλουσιότεροι -συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου- θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερους φόρους, υποστηρίζοντας τη φορολογική πολιτική του κ. Barack Obama.

Buffett:Περισσότεροι φόροι για τους πλουσιότερους
Οι πλουσιότεροι θα πρέπει να πληρώνουν και υψηλότερους φόρους. Με τη δήλωση αυτή ο δισεκατομμυριούχος κ. Warren Buffett εξέπληξε άπαντες καθώς τάχθηκε κατά των φοροελαφρύνσεων για τις υψηλότερες εισοδηματικές τάξεις του κ. George Bush, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να λήξουν τον Δεκέμβριο.

"Οι φόροι για τη φτωχότερη και τη μεσαία τάση, ίσως ακόμη και για την ανώτερη μεσαία τάξη, θα πρέπει ενδεχομένως να μειωθούν περαιτέρω", δήλωσε ο κ. Buffett σε συνέντευξή του στο ABC με την Christiane Amanpour και συμπλήρωσε: "Νομίζω, όμως, πως οι άνθρωποι της ανώτερης εισοδηματικά τάξης, όπως εγώ, θα πρέπει να πληρώνουν αρκετά περισσότερους φόρους. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι ποτέ".

Ο κ. Buffett πήρε ουσιαστικά θέση σε ένα φλέγον ζήτημα για την αμερικανική οικονομική πολιτική αλλά και την κοινή γνώμη. Ο κ. Barack Obama έχει δεσμευτεί να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές για τα ανώτερα εισοδήματα που είχε υιοθετήσει ο προκάτοχός του κ. George Bush, συναντώντας ωστόσο σθεναρές αντιδράσεις από τους ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι μετά και τις ενδιάμεσες εκλογές ελέγχουν πλέον τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

"Οι πλούσιοι θα υποστηρίζουν ότι... ξέρεις κάτι…, αν μας δώσεις περισσότερα χρήματα, θα ξοδέψουμε περισσότερο και όλα θα καταλήξουν τελικά στους υπόλοιπους", δήλωσε ο κ. Buffett και συμπλήρωσε: "Αυτό το επιχείρημα, όμως, δεν έχει εφαρμοστεί την τελευταία 10ετία και νομίζω πως η αμερικανική κοινή γνώμη το αντιλαμβάνεται".




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v