Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φυλάκιο ανταρτών κατέλαβαν δυνάμεις του Καντάφι

Δυνάμεις πιστές στον Καντάφι κατέλαβαν την Πέμπτη φυλάκιο των ανταρτών στα σύνορα με την Τυνησία. Συνεχίζονται οι επιθέσεις στην πόλη Ζιντάν. Έφτασε στη Βεγγάζη πλοίο που μετέφερε μετανάστες από την Μισράτα.

Φυλάκιο ανταρτών κατέλαβαν δυνάμεις του Καντάφι
Δυνάμεις πιστές στον Καντάφι κατέλαβαν την Πέμπτη φυλάκιο των ανταρτών στα σύνορα με την Τυνησία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters η επίθεση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου των δυνάμεων του Καντάφι να διώξουν τους αντάρτες από τις θέσεις που έχουν καταλάβει τις τελευταίες μέρες στην δυτική Λιβύη και να τους περιορίσουν στο ανατολικό μέρος της χώρας.

Η πόλη της Ζιντάν που βρίσκεται στην δυτική Λιβύη βομβαρδίστηκε από τις δυνάμεις του Καντάφι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

“Σήμερα μόνο, 80 ρουκέτες χτύπησαν την πόλη. Γνωρίζαμε ότι είναι ρουκέτες τύπου grad από τον ήχο που έβγαζαν και ελέγξαμε τι απέμεινε από αυτές” ανέφερε στο Reuters κάτοικος της πόλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο κάτοικο οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται με ρουκέτες γιατί δεν μπορούν να διασπάσουν τις αμυντικές γραμμές των ανταρτών που προστατεύουν την πόλη.

Οι βομβαρδισμοί με ρουκέτες συνεχίστηκαν και στην πόλη της Μισράτα, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ανταρτών σκοτώθηκαν  την Πέμπτη εννιά πολίτες.

Επίθεση από καθεστωτικές δυνάμεις δέχθηκε και η πόλη Κούφρα στη νοτιοανατολική περιοχή της χώρας. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Λιβύης ύστερα από πολύωρες μάχες οι καθεστωτικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο της πόλης.

“Οι δυνάμεις της Λιβύης απέκτησαν πλήρη έλεγχο της πόλης Κούφρα και την καθάρισαν από οπλισμένες συμμορίες” ανέφερε εκπρόσωπος του καθεστώτος στην κρατική τηλεόραση.

Νωρίτερα, πολεμικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν την πρωτεύουσα Τρίπολη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τέσσερεις ρουκέτες έπληξαν την πρωτεύουσα και μια από αυτές χτύπησε στρατιωτικό στόχο στα ανατολικά της πόλης.

Εν τω μεταξύ, ένα πλοίο που είχε παραλάβει 850 μετανάστες εργάτες από το λιμάνι της Μισράτα, προσάραξε την Πέμπτη στο λιμάνι της Βεγγάζης. Οι εργάτες, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από τον Νίγηρα, μεταφέρθηκαν στα αιγυπτιακά σύνορα με σκοπό τον επαναπατρισμό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο