Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ICANN: "Ανοίγουν" οι καταλήξεις για τα domains

Ο ICANN απελευθερώνει τις καταλήξεις των domain names που πλέον δεν θα περιορίζονται στα γνωστά .com, .net και .org, αλλά θα μπορούν να επεκταθούν σε καταλήξεις όπως .apple ή .orange ή οτιδήποτε άλλο.

ICANN: Ανοίγουν οι καταλήξεις για τα domains
Ο Οργανισμός Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann), απελευθερώνει τις καταλήξεις των domain names που πλέον δεν θα περιορίζονται στην γνωστή λίστα .com, .net και .org, αλλά θα μπορούν να επεκταθούν σε καταλήξεις όπως .apple ή .orange ή ότι μπορεί να σκεφτεί η ανθρώπινη φαντασία

«Ο ICANN ανοίγει το σύστημα ονοματοδοσίας του Internet ώστε να αποδεσμεύσει την παγκόσμια ανθρώπινη φαντασία. Η σημερινή συζήτηση σέβεται τα δικαιώματα των ομάδων να δημιουργήσουν νέα domains σε κάθε γλώσσα ή τρόπο γραφής» αναφέρει η ανακοίνωση του παγκόσμιου εποπτικού οργάνου για το Διαδίκτυο.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα επιτρέψει στο σύστημα των domain names να εξυπηρετήσουν καλύτερα την ανθρωπότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι αιτήσεις για νέες καταλήξεις των ονομάτων θα γίνονται δεκτές από τις 12 Ιανουαρίου του 2012. Μπορούν να αφορούν οποιαδήποτε λέξη, από .apple μέχρι .salsa, αλλά επίσης να είναι και σε οποιαδήποτε γραφή από κυριλλικά μέχρι ρώσικα και ιαπωνικά.

"Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη αλλαγή που έχουμε δει στο Internet" δήλωσε ο Peter Degnate Thrush, πρόεδρος του ICANN και συμπλήρωσε: "Έχουμε δημιουργήσει μία πλατφόρμα για την επόμενη γενιά δημιουργικότητας και έμπνευσης"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v