Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BNY Mellon χρεώνει πλέον για τις καταθέσεις

Είναι τόσο έντονη η στροφή στη ρευστότητα που αμερικανική τράπεζα άρχισε να χρεώνει τους πελάτες της για τις τραπεζικές τους καταθέσεις αντί να πληρώνει τόκο. Ο λόγος για την BNY Mellon, που χρεώνει 0,13%!

Η BNY Mellon χρεώνει πλέον για τις καταθέσεις
Είναι πλέον τόσο έντονες η τάση ρευστοποίησης τοποθετήσεων και η στροφή των επενδυτών στη ρευστότητα που αμερικανική τράπεζα άρχισε να χρεώνει τους πελάτες της για τις τραπεζικές τους καταθέσεις, αντί να πληρώνει τόκο.

Ο λόγος για την Bank of New York Mellon, η οποία αναφέρει πως έχει τόσο μεγάλη ζήτηση για τραπεζικές καταθέσεις που αναγκάστηκε να χρεώνει τους μεγάλους πελάτες της. Η είδηση αποκαλύπτεται από δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Η τράπεζα θα χρεώνει 13 μονάδες βάσης, ή 0,13%, "σε επιπλέον ποσά ρευστότητας πέρα από τα ήδη υψηλά επίπεδα του Ιουνίου", όπως επιβεβαίωσε ο κ. Joe Alinger, εκπρόσωπος της BNY Mellon, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση, την οποία όμως δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v