Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Η κρίση δεν θα επιλυθεί σε μια σύνοδο

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί σε μια σύνοδο, δήλωσε την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι χρειάζεται μακρά και επίπονη προσπάθεια.

Μέρκελ: Η κρίση δεν θα επιλυθεί σε μια σύνοδο
Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους δεν μπορεί να επιλυθεί σε μια σύνοδο, δήλωσε την Τρίτη η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το Reuters.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε ότι η σύνοδος της Ε.Ε την επόμενη Κυριακή, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της κρίσης, αλλά θα χρειαστούν πολλά ακόμα σημαντικά βήματα.

"Η σύνοδος της Ε.Ε αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα γιατί αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι μια κρατική κρίση χρέους" ανέφερε η κ. Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο.

"Τα κρατικά αυτά χρέη έχουν δημιουργηθεί μέσα σε διάστημα δεκαετιών και κατά συνέπεια δεν γίνεται να τα αντιμετωπίσει σε μια σύνοδο, αλλά χρειάζεται μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια" τόνισε.

"Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις" πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v