Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Πακέτο λιτότητας 65 δισ. έως το 2016

Πακέτο λιτότητας ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Από τα μέτρα το όφελος για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας αναμένεται να ανέλθει στα 18,6 δισ. ευρώ έως το 2013.

Γαλλία: Πακέτο λιτότητας 65 δισ. έως το 2016
Πακέτο λιτότητας, που περιλαμβάνει αύξηση στον ΦΠΑ και στην εταιρική φορολογία και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ανακοινώνει αυτήν την ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Από τα μέτρα το όφελος για τον προϋπολογισμό της Γαλλίας αναμένεται να ανέλθει στα 18,6 δισ. ευρώ έως το 2013 και στα 65 δισ. ευρώ έως το 2016.  

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε "προσωρινή" αύξηση της εταιρικής φορολογίας κατά 5% και αύξηση στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ στο 7% από 5,5%, με εξαιρέσεις κάποιων "ευαίσθητων" αγαθών.     

Στο πακέτο περιλαμβάνεται η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 έτη από το 2017, έναν χρόνο νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Η γαλλική κυβέρνηση λαμβάνει νέα μέτρα στην προσπάθειά της να πιάσει τους στόχους για το έλλειμμα και να διαφυλάξει την πολύτιμη για την οικονομία της αξιολόγηση «ΑΑΑ».

Η Γαλλία δίνει αγώνα ώστε να μειώσει το έλλειμμά της από το 5,7% του ΑΕΠ φέτος στο 4,5% το 2012 και να φτάσει στο όριο του 3% το 2013.

«Πρέπει να τονίσω ότι το ‘ΑΑΑ’ είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε κόστος», δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Fillon, προσθέτοντας ότι «όταν έχεις το ρεκόρ στους φόρους και το ρεκόρ στις δημόσιες δαπάνες δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μειώσεις το χρέος από το να κόψεις τις δαπάνες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v