Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδία: Δημοψήφισμα για τη νέα συνθήκη της Ε.Ε.

Η Ιρλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε., ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Enda Kenny. Υπενθυμίζεται ότι θα τεθεί σε ισχύ εφόσον εγκριθεί από τουλάχιστον 12 κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Ιρλανδία: Δημοψήφισμα για τη νέα συνθήκη της Ε.Ε.
Η Ιρλανδία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα για το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε., ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της χώρας Enda Kenny.

"O ιρλανδικός λαός θα κληθεί να δώσει την εξουσιοδότησή του σε δημοψήφισμα για την έγκριση του δημοσιονομικού συμφώνου", ανέφερε στο ιρλανδικό κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της χώρας Enda Kenny.

"Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον της Ιρλανδίας να εγκριθεί αυτή η συνθήκη" πρόσθεσε.

"Στο δημοψήφισμα αυτό, ο ιρλανδικός λαός μπορεί να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή μας στην υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και έτσι να διασφαλίσει ότι η απρόσεκτη οικονομική διαχείριση που οδήγησε τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας δεν θα επαναληφθεί από καμία μελλοντική κυβέρνηση", υπογράμμισε ο κ. Kenny.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o ίδιος σημείωσε ότι έλαβε την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μετά από διαβουλεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο θα τεθεί σε ισχύ εφόσον εγκριθεί από τουλάχιστον 12 κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ιρλανδού πρωθυπουργού, το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου, αντανακλώντας τις ανησυχίες για τη μη έγκριση του συμφώνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον προηγούμενο μήνα το ποσοστό των Ιρλανδών που ήταν υπέρ του συμφώνου ήταν πολύ μικρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v