Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Η συνθήκη EFSF επιτρέπει αγορά ομολόγων

Η δυνατότητα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από τον EFSF και τον ESM είναι κάτι που προβλέπεται από τις συνθήκες, δήλωσε o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Η συνθήκη EFSF επιτρέπει αγορά ομολόγων
Η δυνατότητα αγοράς ομολόγων στη δευτερογενή αγορά από τον EFSF και τον ESM είναι κάτι που προβλέπεται από τις συνθήκες, δήλωσε o Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη του για τις συζητήσεις που έχουν προκληθεί γύρω από αυτό το ζήτημα.

"H νομική κατάσταση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, του EFSF - ο ESM δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ, αποτυπώνεται στη συνθήκη" σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.

"Υπό συγκεκριμένες συνθήκες, υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει στη δευτερογενή αγορά. Αυτό είναι γνωστό, είναι λυμένο και όλη αυτή η φημολογία με ξαφνιάζει καθώς όλα περιλαμβάνονται στις συνθήκες: Μετά την αίτηση ενός κράτους μέλους και τη συμφωνία σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής" πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο