Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φινλανδία: Αναδίπλωση για την έξοδο από ευρώ

Δημοσιογραφική ερμηνεία και όχι πιστή μεταφορά των λεχθέντων χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Jutta Urpilainen τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Φινλανδία: Αναδίπλωση για την έξοδο από ευρώ
Δημοσιογραφική ερμηνεία και όχι πιστή μεταφορά των λεχθέντων χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Jutta Urpilainen τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί εξόδου της χώρας από το ευρώ. Ο ίδιος έσπευσε να τονίσει ότι η Φινλανδία έχει δεσμευτεί να είναι μέλος της ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών της χώρας Jutta Urpilainen φέρεται να είπε πως η χώρα θα εξέταζε ακόμη και το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη προκειμένου να μην πληρώνει πλέον για τα χρέη άλλων χωρών.

Σε συνέντευξή της στην οικονομική εφημερίδα Kauppalahti, η κ. Urpilainen φέρεται να δήλωσε: «Η Φινλανδία δεσμεύεται ως μέλος της ευρωζώνης και νομίζω ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για εκείνη. Η Φινλανδία δεν θα γαντζωθεί στο ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια.

Η συλλογική ευθύνη για το χρέος, την οικονομία και τους κινδύνους άλλων χωρών δεν είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι. Είμαστε εποικοδομητικοί και θέλουμε να λυθεί η κρίση, αλλά όχι με οποιουσδήποτε όρους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v