Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 8μήνου οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος

Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος εκτινάχθηκαν σε υψηλό οκταμήνου σήμερα, οδηγώντας έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς να ανακοινώσει ότι συνεχίζει το σχέδιο επέκτασης της παραγωγής.

Σε υψηλό 8μήνου οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος
Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος εκτινάχθηκαν σε υψηλό οκταμήνου σήμερα, οδηγώντας έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς να ανακοινώσει ότι συνεχίζει το σχέδιο επέκτασης, ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε «ψαλιδίσει» το Σεπτέμβριο, όταν οι τιμές του εμπορεύματος κατέρρεαν.

Η Fortescue Metals Group, ένας αυστραλιανός όμιλος ορυχείων, ο οποίος ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Andrew Forrest, γνωστοποίησε ότι συνεχίζει το σχέδιο τριπλασιασμού της παραγωγής του στους 155 εκατ. τόνους ετησίως μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, μια επένδυση 9 δισ. δολαρίων Αυστραλίας.

Οπως γράφουν οι Financial Times, η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ολική αναστροφή από την απαισιοδοξία που είχε επικρατήσει πριν από τέσσερις μόλις μήνες. Η τιμή του εμπορεύματος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή σιδήρου αυξήθηκε κατά 60% από τις αρχές φθινοπώρου, καθώς η Κίνα άρχισε ξανά να «στοκάρει» σιδηρομετάλλευμα μετά τη μείωση των αποθεμάτων της τους πρώτους μήνες της χρονιάς.

Η Fortescue είναι η τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγός πίσω από την Vale της Βραζιλίας, την Rio Tinto και την BHP Billiton και στην οικονομική χρονιά που έληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο παρήγαγε 60 εκατ. τόνους. Εκείνη την περίοδο είχε ψαλιδίζει τα σχέδια επέκτασης της παραγωγής στους 115 εκατ. τόνους το χρόνο έναντι 155 που ήταν το αρχικό πρόγραμμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v