Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΕΑ:Πιο σφιχτές οι συνθήκες στην αγορά πετρελαίου

"Ξαφνικά, η αγορά δείχνει πιο σφιχτή από ότι νομίζαμε» αναφέρει η ΙΕΑ στη μηνιαία της έκθεση. Αναβαθμίζει προβλέψεις για παγκόσμια ζήτηση καυσίμων, ενώ ο ΟΠΕΚ μειώνει την παραγωγή.

ΙΕΑ:Πιο σφιχτές οι συνθήκες στην αγορά πετρελαίου
Πιο σφιχτές συνθήκες στη διεθνή αγορά πετρελαίου βλέπει η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας τονίζοντας ότι αυξάνεται η ζήτηση καυσίμων από την Κίνα, ενώ παράλληλα μειώνεται η παραγωγή πετρελαίου των χωρών του ΟΠΕΚ.

«Ξαφνικά, η αγορά δείχνει πιο σφιχτή από ότι νομίζαμε» αναφέρει η ΙΕΑ στη μηνιαία της έκθεση και συμπληρώνει: «υπάρχουν πιέσεις στα αποθέματα των χωρών του ΟΟΣΑ».

Η ΙΕΑ αναβάθμισε την πρόβλεψή της για την αύξηση της διεθνούς ζήτησης για πετρέλαιο κατά 240.000 βαρέλια/ημέρα στα 90,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το 2013.

Επισημαίνει δε, πως η προσφορά πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε το Δεκέμβριο στο χαμηλότερο επίπεδο έτους κατά 265.000 βαρέλια την ημέρα στα 30,65 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο