Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκία: Απειλεί με "μπλόκο" κυπριακή συμφωνία

Η Τουρκία θα μπορούσε να αμφισβητήσει νομικά οποιαδήποτε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου για την άμεση προσέλκυση επενδύσεων, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Τουρκία: Απειλεί με μπλόκο κυπριακή συμφωνία
Η Τουρκία θα μπορούσε να αμφισβητήσει νομικά οποιαδήποτε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου για την άμεση προσέλκυση επενδύσεων, ανέφεραν τρεις Τούρκοι αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κύπρος βρίσκεται σε συζητήσεις με την Μόσχα και ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής έχει δηλώσει ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου αποτελούν μια πιθανή επένδυση για τη Ρωσία.

"Οι πόροι αυτοί ανήκουν και στις δύο κοινότητες και το μέλλον τους δεν μπορεί να υπόκειται μόνο στη βούληση της Νότιας Κύπρου. Μπορεί να δράσουμε ενάντια σε αυτές τις πρωτοβουλίες αν χρειαστεί" σημείωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters.

"Είναι εκτός οποιαδήποτε συζήτησης και απαράδεκτη η αποκλειστική χρήση των αποθεμάτων από την Νότια Κύπρο" πρόσθεσε.

"Εξετάζουμε όλα τα νομικά μέσα. Μπορεί να πάμε την υπόθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πολιτικά και νομικά κανάλια" σημείωσε ο αξιωματούχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v