Μπράιαν Κάρεϊ (Simply Burgers): Έρχονται deals στον κλάδο

Η εταιρεία, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, γιορτάζει εφέτος τα 20 της χρόνια. Ο CEO των Simply Burgers, Μπράιαν Κάρεϊ, μιλάει για την ανάπτυξη της αλυσίδας με εταιρικά και franchise καταστήματα, σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στην «γρήγορη εστίαση». Πώς αποτιμά τη συμμετοχή στο OΠΑΠ Forward.

Μπράιαν Κάρεϊ (Simply Burgers): Έρχονται deals στον κλάδο

Περαιτέρω ενοποίηση του κλάδου της "γρήγορης εστίασης" μέσα στο επόμενο διάστημα, βλέπει ο CEO των Simply Burgers, Μπράιαν Κάρεϊ και τονίζει, μιλώντας στο Euro2day.gr, πως για να μπορέσουν οι εταιρείες να παραμείνουν ανταγωνιστικές θα πρέπει τα σχήματα να μεγαλώσουν για να αποκτήσουν τον όγκο, τον εξοπλισμό, τα εργαλεία και κυρίως τους εξιδεικευμένους ανθρώπους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πελατών τους.

Τα Simply Burgers, που εφέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, είναι μία από τις 68 εταιρείες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα ΟΠAΠ Forward, το οποίο ενισχύει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπράιαν Κάρεϊ, μιλά για τα επόμενα βήματα ώστε να συνεχιστεί η ανάπτυξη της αλυσίδας, απαντά πώς πήρε την απόφαση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ΟΠAΠ Forward και περιγράφει την εμπειρία που αποκόμισε από αυτό.

Από ένα κατάστημα στη Νέα Ερυθραία σε μια αλυσίδα καταστημάτων στον χώρο της εστίασης. Πέραν από τη συνταγή των burger ποιες ήταν οι κρίσιμες επιχειρηματικές επιλογές που επέτρεψαν αυτή την επέκταση;

Παρότι τα Simply Burgers είναι ένα concept «γρήγορης εστίασης» με επίκεντρο το burger, επιμένουμε σε νωπά κρέατα, κοτόπουλα που πανάρονται καθημερινά στο χέρι, φρέσκιες χειροποίητες σάλτσες και εξειδίκευσή στο ποιοτικό delivery, χαρακτηριστικά τα οποία απαιτούν απόλυτα συντονισμένες ομάδες άρτια εκπαιδευμένων ανθρώπων. Για αυτό η βασική μας συνταγή αφορά τους ανθρώπους μας, που μαζί τους χτίζουμε μια εταιρική κουλτούρα με έμφαση σε αξίες όπως η καινοτομία, το μεράκι και η προσωπική ευθύνη. Λειτουργούμε με “οpen book management”, κάτι που σημαίνει πως μοιραζόμαστε με το σύνολο των μελών της ομάδας μας κάθε λεπτομέρεια των ποιοτικών και οικονομικών μας αποτελεσμάτων για τα οποία έχουμε όλοι ένα κομμάτι ευθύνης και με βιώσιμο τρόπο ανταποδίδουμε κομμάτι των αποτελεσμάτων σε μορφή αυξήσεων, παροχών και μπόνους όπως ένας 15ος μισθός σε όλους του υπαλλήλους εστιατορίων που πετυχαίνουν το ετήσιο λειτουργικό στόχο.

Διαθέτουμε ένα εξελιγμένο σύστημα εκπαίδευσης, αξιολόγησης και υποστήριξης ανθρώπων για την εξέλιξη της καριέρας τους και είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι διευθυντικές μας θέσεις προσφέρονται σε άτομα που ξεκίνησαν σε βασικές θέσεις μαγείρων, σερβιτόρων, κτλ. Τέλος πρέπει να αναφέρω ότι δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην χρήση τεχνολογίας, στο επίπεδο λειτουργίας, εξυπηρέτησης πελατών και CX, και data analysis με native εργαλεία τα οποία έχουμε υλοποιήσει και ολοκληρώσει από μηδενική βάση, ενώ μελετούμε πολύ προσεκτικά και την ανάπτυξη και χρήση εργαλείων Artificial Intelligence (AI) τα οποία θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε μία ακόμα πιο προσωποποιημένη εμπειρία στους πελάτες μας.

Ποιο είναι σήμερα το αποτύπωμα της αλυσίδας σε επίπεδο καταστημάτων και τζίρου;

Σήμερα λειτουργούν 12 εστιατόρια με τζίρο που θα φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως.

Λειτουργείτε σε μια αγορά με έντονο ανταγωνισμό. Ποια είναι τα επόμενα βήματα για να συνεχιστεί η ανάπτυξη της αλυσίδας;

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα στάδιο αλλαγής και ανάπτυξης με στοιχεία που επηρεάζουν έντονα τον κλάδο μας που πράγματι έχει εντονότατο ανταγωνισμό. Υπάρχει σήμερα έλλειψη προσωπικού να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων στον κλάδο και οι εργοδότες καλούνται να βελτιώσουν σημαντικά τις παροχές, τις συνθήκες εργασίας και τις δυνατότητες εξέλιξης των υπαλλήλων τους για να είναι βιώσιμες. Επίσης, οι πελάτες έχουν πλέον πολύ μεγαλύτερη προσφορά σε ποίκιλα είδη και κουζίνες και αναζητούν με πολύ πιο αυστηρά standard την επόμενη επιλογή τους. Έτσι, για να μπορέσουν οι εταιρείες του κλάδου να παραμείνουν ανταγωνιστικές θα πρέπει τα σχήματα να μεγαλώσουν για να αποκτήσουν τον όγκο, τον εξοπλισμό, τα εργαλεία και κυρίως τους εξιδεικευμένους ανθρώπους για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πελατών τους. Περιμένουμε επομένως περαιτέρω ενοποίηση του κλάδου (market consolidation) μέσα στο επόμενο διάστημα.

Από πλευράς μας ετοιμάζουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με εταιρικά και franchise καταστήματα που θα προσφέρουν στους πελάτες την ποιότητα που γνωρίζουν σε value-for-money τιμές, στους υπαλλήλους σημαντικές ευκαιρίες εξέλιξης και στους ιδιοκτήτες/συνεργάτες μας την συμμετοχή σε έναν άριστα δομημένο οργανισμό που κατέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, προσφέροντας άριστες οικονομικές αποδόσεις για την επένδυση τους, καθώς και με την εγγύηση που αποπνέει η συμμετοχή σε ένα σχήμα με 20 χρόνια ιστορίας γεμάτα με καινοτομία και πρωτιές.

Πώς αποφασίσατε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα OΠΑΠ Forward; Ποια είναι η εμπειρία που αποκομίσατε από τη συμμετοχή σας σε αυτό;

Όταν ενημερωθήκαμε για το ΟΠAΠ Forward βρισκόμασταν (και είμαστε ακόμη) σε ένα στάδιο ανάπτυξης, εξέλιξης, και δημιουργίας πολλών θέσεων εργασίας. Αφού μάθαμε ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο πρόγραμμα που υποστηρίζει πραγματικά τις επιχειρήσεις, δηλώσαμε συμμετοχή με στόχο να το αξιοποιήσουμε για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας. Συμμετέχουμε ήδη 1 χρόνο και οι άνθρωποι που απαρτίζουν το πρόγραμμα είναι εξαιρετικοί και μας βοηθούν ενεργά στην βελτίωση του επιχειρηματικού μας πλάνου (strategy), και στην εύρεση χρηματοδότησης. Παράλληλα, παρέχεται πληθώρα χρήσιμων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα στελέχη μας, γνωριμία συνεργατών από πολλούς κλάδους, και επαφή και ανταλλαγή ιδεών με άλλους επιχειρηματίες που βρίσκονται επίσης σε στάδιο ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v