Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού πάσχει η μεταρρύθμιση στις επικουρικές συντάξεις

Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την ευθύνη της ιδιοκτησίας του επικουρικού συνταξιοδοτικού συστήματος, επισημαίνουν οι καθηγητές Γιώργος Κ. Μπήτρος και Στέργιος Μπακάλης.

Πού πάσχει η μεταρρύθμιση στις επικουρικές συντάξεις

Η μεταρρύθμιση στην Επικουρική Ασφάλιση στερείται προοπτικών επιτυχίας γιατί αποξενώνει από τον έλεγχο και τη διαχείριση των επικουρικών εισφορών τους κύριους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Αυτό είναι το συμπέρασμα που αναδύεται από την αρθρογραφία του Γιώργου Κ. Μπήτρου και του Στέργιου Μπακάλη.

Οι δυο καθηγητές επισημαίνουν ότι θα κάψει για πολλές δεκαετίες ένα αποτελεσματικό μοχλό εκδημοκρατισμού και κινητοποίησης των πολιτών στην επίλυση ενός κρίσιμου προβλήματος.

Εάν θέλουμε να σταματήσουμε ή και να αντιστρέψουμε την μεταναστευτική διαρροή και να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις των Ελλήνων, αποτελεί βασική μεταβλητή δημοκρατίας και ελευθερίας οι πολίτες να πάρουν την ευθύνη της ιδιοκτησίας του επικουρικού συνταξιοδοτικού συστήματος», εξηγούν και προτείνουν το μοντέλο της Αυστραλίας ως το καλύτερο παράδειγμα και τις προτάσεις Πισσαρίδη ως τη δεύτερη καλύτερη επιλογή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v