Οικονομία: Ένα πακέτο παροχών της τάξης των 700 εκατ. ευρώ θα έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών, αξιοποιώντας τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις του 2013, αναφέρει η «Καθημερινή».Δημόσιο: Μαχαίρι στους «αριστούχους» δημοσίους υπαλλήλους φέρνει νομοσχέδιο για την αξιολόγησή τους που αναμένεται να τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, σύμφωνα με τα «Νέα». Όσοι όμως πάρουν χαμηλή βαθμολογία θα μπαίνουν σε «ζώνη κινδύνου».
Απασχόληση: Εκτός αγοράς και συστήματος κοινωνικής ασφάλισης έχουν τεθεί μέσα στα 4 χρόνια της ύφεσης 103.580 επιχειρήσεις και 411.504 εργαζόμενοι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ, αναφέρει η «Ημερησία». Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και η υγεία είναι οι μόνοι κλάδοι που παρουσιάζουν αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.
Επιχειρήσεις: Στην υιοθέτηση ενός πλαισίου που προβλέπει τάχιστες διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων προχώρησε η κυβέρνηση, ανοίγοντας το δρόμο για τη σταδιακή απλοποίηση έναρξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας, γράφει η «Ναυτεμπορική». Η αρχή γίνεται με 23 δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών διάθεσης τροφίμων και ποτών και παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίες απαλλάσσονται από τη συνήθη γραφειοκρατία.
Πετρέλαιο: Θέμα ημερών είναι η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους για την έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στις περιοχές των Ιωαννίνων και του Πατραϊκού Κόλπου, αναφέρει η «Καθημερινή».
Ενέργεια: Υποχώρηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε ποσοστό 3,7% το 2013 καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, μείωση που οφείλεται κυρίως στον περιορισμό της κατανάλωσης από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, λόγω της οικονομικής κρίσης και των ηπιότερων θερμοκρασιών.