ΔΕΗ: Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» απασχολεί τα πρωτοσέλιδα οικονομικών και πολιτικών εφημερίδων. Για «τακτικισμούς ΣΥΡΙΖΑ με όχημα τη ΔΕΗ» κάνει λόγο η «Καθημερινή», ενώ σε «καλοκαίρι υψηλής τάσης» αναφέρονται τα «Νέα». «Μάχη-ορόσημο για τη ΔΕΗ» είναι ο τίτλος της «Ημερησίας», ενώ η «Ελευθεροτυπία» γράφει για το «τι κρύβει η πώληση της ΔΕΗ».
Ιχθυοκαλλιέργειες: Στις τράπεζες περνάει ο έλεγχος επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η οποία κάνει λόγο για κεφαλαιοποίηση χρεών των «Σελόντα» και «Νηρέα». Εκτός διοίκησης οι πρώην βασικοί μέτοχοι.
Οικονομία: Τη δεύτερη έξοδο, μετά αυτή του Απριλίου, στις διεθνείς αγορές δρομολογεί η κυβέρνηση. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο που προβλέπει την έκδοση τριετών ομολόγων –άμεσα-, επιδιώκοντας να αντλήσει ποσό της τάξης των 2,5-3 δισ. ευρώ, με επιτόκιο πέριξ του 3%.
Lamda Development: Ένα ακόμα ισχυρό στρατηγικό μέτοχο, την επενδυτική εταιρεία Blackstone, απέκτησε η Lamda Development, διευρύνοντας περαιτέρω το διεθνή χαρακτήρα της μετοχικής της βάσης, γράφει η «Ναυτεμπορική». Η Blackstone απέκτησε το 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda.
Τράπεζες: Κρίσιμο είναι το επόμενο τρίμηνο για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, καθώς, παρά τις γενναίες αυξήσεις κεφαλαίου και τις προσπάθειες εξυγίανσης, αρκετές τράπεζες της Ευρωζώνης συνεχίζουν να «λυγίζουν» υπό το βάρος των «κόκκινων δανείων», ενώ στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την κάλυψη των κεφαλαιακών τους αναγκών, ώστε να ανταπεξέλθουν στα ακραία σενάρια που προβλέπουν τα stress tests, προτού αναλάβει η ΕΚΤ την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος το Νοέμβριο, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική».
Παιδεία: Σε αλλαγή του τρόπου με τον οποίο θα υπολογισθεί η τελική βαθμολόγηση στα γραπτά της Α' Λυκείου προχωρεί αμέσως το υπουργείο Παιδείας μετά τα αυξημένα ποσοστά των μαθητών που έμειναν μετεξεταστέοι, γράφει το «Έθνος».