Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, οι εξελίξεις στη ΝΔ, οι πιέσεις των πιστωτών για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

ΕΜΣ: Στην πραγματική οικονομία θα διοχετευθούν τα 800 εκάτ. από τα 2 δισ. της υποδόσης που εκταμιεύει σήμερα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, γράφει η «Ναυτεμπορική». Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κλάους Ρέγκλινγκ, τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για εξυπηρέτηση του χρέους, πληρωμή οφειλών του Δημοσίου και κάλυψη εθνικής συμμετοχής σε συγχρηματοδοτούμενα έργα.

ΙΚΑ: Εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων βγήκε ήδη το 30% των εργοδοτών που υπέβαλε αίτηση στο ΙΚΑ, σύμφωνα με την «Ημερησία». Οι απώλειες στα έσοδα για το Ίδρυμα υπολογίζονται σε πάνω από 1 δισ. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Οι πιστωτές επανήλθαν στην αρχική τους πρόταση για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και παραχώρηση του μάνατζμεντ σε ιδιώτες, ύστερα από αμφισβήτηση της κυβερνητικής πρότασης από την Κομισιόν, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

ΝΔ: Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο εμφύλιος που ξέσπασε στη ΝΔ μετά το φιάσκο της αναβολής των εκλογών, με την παράταξη να βρίσκεται στο χείλος της διάσπασης, αναφέρει το «Έθνος». Σήμερα αναμένεται να αποσαφηνιστεί το τοπίο, με τον Β. Μεϊμαράκη να υποβάλλει πιθανότατα την παραίτησή του στη ΚΟ από τη θέση του προέδρου, ενώ οξύτατη ήταν χθες η αντιπαράθεση, με δηλώσεις μέσω κύκλων, με τον Αν. Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο